Reklama
 
Blog | Jana Šimonová

Vyšetřování skončilo, trhněme si

Trošku, ale opravdu jen malinko jízlivý komentář k věci, kterou stejně nezměníme, i kdyby se nejen JUDr. Marvanová přetrhla a rozdvojila.  Podle policie nebyla Klausova amnestie korupčním ani jiným trestným činem. PČR dospěla k názoru, že ve věci Klausovy amnestie nejde ani jen o podezření z trestného činu. Vyšetřování skončilo.

 

Jsem opravdu ráda a se mnou zajisté miliony Čechů, Moravanů a dalších občanů naší krásné vlasti, že Klausova amnestie, která otevřela vězeňská vrata a dala šanci vrátit se k nakradeným milionům a na vlivné posty mnoha lidem, podezřelým z korupčního jednání, jímž poškodili stát nebo mnoho občanů, případně jímž neoddiskutovatelně způsobili významnou finanční újmu státu nebo většímu počtu občanům, že tato amnestie nebyla nijak uplacená a vyšla z čistého lidumilství exprezidenta Klause a těch, co tuto amnestii poctivě a s něhou v srdci zkomponovali.

K autorství amnestie a jejího aboličního článku se nikdo nepřihlásil. V minulosti se mluvilo především o bývalém hradním právníkovi Pavlu Hasenkopfovi. Ten se ale postavil na zadní a snesl fakta, jimiž sobě přiřčenou roli odmítl. „Mluvilo se“ znamená konkrétně nařčení skupinou SPOZ kolem prezidenta Zemana. Pavel Hasenkopf nejen nařčení odmítl, ale i vyvrátil, dokonce ukázal směrem k možnému autorovi konečné verze. Tím další „mluvení“ zatrhl.

Nadále se média se věnovala pouze tvrzení Pavla Hasenkopfa, nikoli pak stíhání informací udaným směrem. Investigativci mezi novináři vyhlásili příměří s autory, nikoli s Pavlem Hasenkopfem, což nešlo přehlédnout a leckdo si na Hasenkopfova a Jaklova vystoupení v médiích rád vzpomene.

Reklama

Vysvětlení, jak má národ dění kolem Klausovy amnestii chápat, přináší Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Podle něj nebylo na vyšetřování okolností amnestie nic překvapivého a jednalo se o další útok na Klausovu osobu. Podle mne bylo Mynářovo nařčení Pavla Hasenkopfa z autorství Klausovy amnestie a následné kopačky pro něj útokem na jeho osobu, tím spíše, že on prokazatelně není autorem konečné verze amnestie. Ale to by Pavel Hasenkopf musel mít svůj institut a v něm svého odborníka, který by to dokázal národu patřičně odborně podat.

Nezbývá než ocenit šlechetnost exprezidenta Klause, který, byv si jist svou beztrestností, odvážně vzal amnestii na sebe. Ocenění možná přišlo ve formě instalace jeho ženy do diplomatických služeb. V tyto dny nejen končí vyšetřování s verdiktem, že přikrytí trestných činů významné povahy se žádný trestný čin nestal. Zároveň se startuje diplomatická dráha Livie Klausové. Klausovi mohou oslavit nejen posvěcení Klausovy amnestie dalšími složkami státní moci, ale i umetení cesty Livie Klausové na českou ambasádu na Slovensku. Slováci prý už s ní počítají.

Zaplašme chmury, vyvěsme fábory, oslavme šťastný souběh obou událostí, zapomeňme na podvedené spoluobčany i na zdefraudované státní peníze a majetky, pochopme lásku exprezidenta a táty české privatizace Klause k českému národu a trhněme si.

Obrázek v perexu – popisek: Václav Klaus vševědoucí, neomylný a spokojený

Obrázek v perexu – zdroj: Petr Holec, reflex.cz