Reklama
 
Blog | Jana Šimonová

Mazaný Paroubek si přihřívá lihovou polívčičku

Na alkoholové aféře si neférově přihřívá polívčičku pan Paroubek. Důkaz? Zde je.

 

Dnes vehementně upozorňuje na to, na co upozorňovala Jana Lorencová dávno za jeho většího politického významu a vlivu, než má dnes. A sice na to, že za lihovými mafiemi stojí státní instituce a navíc lihovým mafiím jdou skvěle na ruku přivřené oči vysokých úředníků státních úřadů a politiků z ministerstev, která mají přehled a přímé vazby na výběr daní.

Redaktorka, „mamina“ televizní Klekánice nakonec musela vyklidit pole a zavřít pusu i oči, jinak jí doslova šlo o život, což se všeobecně neví. Přišla o milovanou práci, a jak byla u diváků a posluchačů oblíbená a žádaná, tak jí bylo podáno vedením, že je nadbytečná, a tedy může zavřít dveře zvenku a nevracet se. Šlo o dveře nejen do televizního studia, ale rovnou do médií. Kam se poděla Lorencová, ptali se někteří, a k zapomínání na její osobnost nedocházelo tak, jak bylo angažovanými lidmi zamýšleno.

Reklama

Kde byl tehdy pan Paroubek? Dle svého životopisu (celý jej najdete na http://www.nasipolitici.cz/cs/politik/108-jiri-paroubek) byl v roce 2004 finančním náměstkem primátora Prahy a vklíněn do městem ovládaných firem jakožto člen statutárního orgánu. V témže roce se stal ministrem pro místní rozvoj v Grossově vládě. Následující dva roky působil jako předseda Vlády ČR, od roku 2006 působil jako poslanec Poslanecké sněmovny. Nepamatuji si na žádnou jeho interpelaci stran Jany Lorencové a jejího mediálního souboje s organizátory úniku daní při pašování a další manipulaci s lehkými topnými oleji. Od roku 2006 byl předsedou ČSSD, za jeho vlády ale ČSSD nevedla v programu bod „únik daní kvůli kšeftům s LTO“, případně „omezení/ zamezení pančování alkoholu“, přičemž to už dost vysoko vzteky vyskakovali vydráždění výrobci likérů v ČR.

Kdo dnes podporuje paní Janu Lorencovou v jejím návratu do médií a vstupu do politiky? Pan Paroubek to vážně není. Ten se stará o své nové, v podstatě intrikami ukradené a pak přeleštěné koryto v politické straně, kterou si nazval Národní socialisté – levice 21. století. Ten, kdo podporuje Janu Lorencovou, není nikdo menší a pro mnohé lidi nesnesitelnější, než sám Andrej Babiš.

Věřím, že na tomto místě tedy nejen Babiš bystřejší Paroubka, ale i pro veřejnost stravitelnější. Pana Babiše ctí oproti panu Paroubkovi také to, že jeho foto s úsměvem na nás nevyskakuje co druhý den na stránkách médií nad titulky „Já jsem to říkal už tehdy“, ale dokáže stát v pozadí a pustit chlup tomu, kdo to skutečně už tehdy říkal.

Mazaný pan Paroubek si přihřívá polívčičku, ale hloupě, navíc krade myšlenky a program jiným a doufá, že na tom trhne politickou moc a peníze. To je tedy politik Paroubek. Také mazaný pan Babiš vložil peníze do kandidatury paní Jany Lorencové, neusiluje o politickou moc a doufá, že díky politickým směrům vládnoucí garnitury v ČR, mezi kterou se na rozdíl od pana Paroubka necpe, neztratí své peníze. To je tedy nepolitik Babiš.

Je dobrou zprávou pro ty, co jim pan Babiš nevoní, že ho nemusejí podporovat, ale chtějí-li, aby se přetrhaly vazby mezi politiky a lihovými mafiemi (nakonec nejen těmito mafiemi), nemusejí volit ty, co už tu byli, ale mohou volit ty, co za svoji odvahu kdysi dostali pořádnou „přes hubu“, avšak odvážně nastrčili tvář znovu. To je na příklad novinářka a investigativec Jana Lorencová.

A že ji podporuje pan Babiš? A kdo jiný? Vždyť na příklad i pan Paroubek musel svoje politické koryto získat intrikami a taktickými boji v potu své odhodlané tváře. Ten by takovou novinářku nepodporoval, neboť má co dělat sám se sebou. A takových politiků má česká politická scéna na rozdávání. Nerozumí problematice, neangažovali se, kdy mohli, ale když cítí příznivý vítr, přijdou se usmívat a hlásat cokoliv, aby to příště se svraštělým čelem a bohorovným klidem ve své proradné a neupřímné duši odvolali.

Obrázek v perexu – popisek: Co pijí nejchudší

Obrázek v perexu – autor: Jana Šimonová

Páně Paroubkův PR článek, na který reaguji, najdete zde: http://domaci.eurozpravy.cz/politika/57666-sok-pancovny-alkohol-kryly-a-tolerovaly-statni-instituce/