Reklama
 
Blog | Jana Šimonová

Koho měl zulíbat nevděčný Zeman

Glosa o polibku, co vedle padl.

 

Po zvážení lvího podílu štvavých médií na výsledku prezidentských voleb usuzuji, že kdyby média ubrala plynu a Schwarzenberg nepodlehl provokacím v duelu řízeném Václavem Moravcem, mohl tyhle prezidentské volby vyhrát. Třeba o fous, ale asi mohl.

Zpackané pěvecké vystoupení a vhození neplatného hlasu do volební urny byly jen drobnými epizodkami, které nikoho nemohly ovlivnit v upřednostnění toho či onoho kandidáta, ač média z obého udělala dramatické kousky na úrovni Maryši. Celková atmosféra a závěrečné zhnusení nad mediální masáží ve prospěch Karla Schwarzenberga naviklalo nerozhodné voliče, pozvedlo jim hladinu adrenalinu a vykoplo je do mrazu na pouť po sněhu a náledí k volebním urnám svého volebního okrsku.

Reklama

Protože lidé už mnohokrát slyšeli, že jsou hloupí, neboť, či právě proto, že podléhají tlaku médií, tentokrát chytře nepodlehli a přihodili hlas na váhu Miloši Zemanovi, byť nebyli zcela přesvědčeni, že volí menší zlo, či větší dobro, nebo vůbec nějakou dobrou alternativu. Jen si dupli a řekli si, že reklamních trháků a propagací už mají po krk, a tentokrát si zvolí po svém. Jak si řekli, tak udělali.

Miloš Zeman tedy vyhrál, ačkoliv si nic nenacvičoval, zůstal sám sebou a na závěr se opět vysmál redaktorům před jejich kamerami. Po oznámení, co chce provést, jim pro zábavu před kamerami a nastraženými mobily políbil Jiřinu Bohdalovou. Podle mého názoru ale měl zulíbat Václava Moravce a členy a členky dalších redakčních štábů, hupskajících snaživě kolem něj, hecovali národ a s propagací Schwarzenberga to vysloveně přepálili. Jenže Miloš Zeman si do nich při každé příležitosti rád bouchne, na štěstí jen slovně, být Topolánkem, už by jich pár zabil

„Někdy méně je více“ by mohlo platit i pro média. Možná příště – zatím totiž pro média evidentně platí „někdy více je méně“. A zatím to mnoho redaktorů ještě ani nepochopilo, respektive po zaorálkovsku nepobralo. Moc šancí na nápravu ani nemají. Vždyť Schwarzenberg s nimi téměř nemluví a Zeman se jim pošklebuje už desítky let. A líbá, nevděčník jeden, Bohdalku.

Obrázek v perexu – zdroj: spoz.cz