Reklama
 
Blog | Jana Šimonová

Kavanovo lustrační osvědčení Zemanovi kdysi nevadilo, a Babišovo nyní mu nedá spát?

Jestliže Zemanovi nevadilo, že ministra za jeho éry dělal Kavan, vedený v seznamech STB jako Kato, neměl by mu vadit ani jako ministr Andrej Babiš, vedený v seznamech STB jako Bureš. Nebo je Babiš jiný šálek čaje než Kavan? No, je.

 

Babiš na rozdíl od Kavana ukázal, že se dokáže výborně uživit i jinou činností a v jiném oboru než v politice. Nikdo ho nemůže obvinit, že přichází do vysoké politiky s vyšmeleným bytem a svázán směnkami zleva i zprava. Přichází totiž do politiky dost bohat na to, aby mu záleželo na prosperitě ČR, které odvádí nemalé daně ze svého mnohaletého podnikání. Za této situace se může jevit zkoumání jeho lustračního osvědčení o skutcích před 30 lety jako naschvál kladené obstrukce a hledání důvodů, proč si Zeman a jeho klika s Mynářem v čele nepřeje ve Vládě ČR Babiše, ba dokonce snad přeje si někoho jiného.

Mynářova klika si před volbami přála mnoho, ale voliči jí nedopřáli důvěry ani svých hlasů. Nyní je na Mynářovi, aby osvětlil původ svého majetku bez úmyslného zkreslování odhadů nemovitostí směrem dolů a podobných triků. Na Zemanovi pak je, aby podrobně zkoumal způsob, jakým své majetkové přiznání řeší právě jeho pravá ruka Mynář. Nebo je snad Zeman nástrojem v rukou Mynáře? Mynář už vůbec ne, ale ani prezident ČR není ten, kdo má sestavit Vládu ČR, stejně jako Vláda ČR nevolila prezidenta ani prezidentova kancléře.

Je čas na sestavování Vlády představiteli politických stran v koalici. Mezi ně se skutečně SPOZ nemůže počítat. Tento fakt by Mynářova klika laskavě měla vzít na vědomí stejně tak, jako by Zeman měl přestat volat po předkládání lustračních osvědčení členů Vlády dnes, když se nepídil kdysi, kdy to skutečně bylo hodně aktuální. O lustračních osvědčeních nechť se baví koaliční politické strany, pokud jim to stojí za zvážení.

Reklama

Držme palce Sobotkovi, aby dokázal prezidenta Zemana přesvědčit nejen o tom, že nikoli Hašek, ale on je lídrem ve volbách vítězné ČSSD, dále že vládu sestavuje on s představiteli koaličních stran, a v neposlední řadě i o tom, že Babišovi lidé, jak jsou Jourová, Ondráčka, Lorencová, lidovecký, a přesto Babišův muž Janeček a další jsou jistou zárukou, že Babiš nebude působit jako podvratný agent, vysazený nezodpovědnými komunisty, případně jinými zlými živly, se kterými chtěl Zeman bojovat nepřipuštěním Andreje babiše do Vlády ČR.

Důležitá poznámka:

Článek je psán s nadsázkou. Kdo by se dnes bál podvratných komunistických živlů, vedených v v seznamech STB? Zvlášť když Kavan nevadil nikdy, dokonce ani nynějšímu prezidentovi Zemanovi.

Obrázek v perexu – popisek: Andrej Babiš

Obrázek v perexu – zdroj: Blesk.cz