Reklama
 
Blog | Jana Šimonová

Kočí – dvojí agentka, mouřenín nebo slepice?

Zatímco pan Škárka se prezentoval jako ten, co zavařil šéfovi a stranickému kolegovi a poté se poněkud upozadil, paní Kočí se prezentovala jednak podobně, jednak si nadále udržuje publicitu aktivními prohlášeními za dynamického nazobávání hlavou dolů nosem směrem do stolu a ublíženeckého pokukováním zpod blonďaté ofinky.

 

Ještě více publicity lze zajistit mnoha způsoby. Jedním z nich na příklad se stal nález odposlechového zařízení v bytě „postižené“. Ještě pikantnější je, když se taková štěnice najde na příklad v ložnici. A jak se řeklo, tak se stalo, totiž – jak se stalo, tak se psalo.

Štěnice v ložnici mohla mít mnoho rolí. Jde o to, kdo a proč ji tam instaloval. Podle toho, jakou roli sehrála tahle štěnice, poznáme, jakou roli sehrála paní Kočí.

Reklama

Škoda jen, že se nedozvíme, jestli tahle štěnice nebo nějaká jí podobná nebyla přenosná a neúčastnila se jednání úzkého grémia strany VV v době, kdy výbor zběsile měnil místo setkání, aby zamezil vynášení informací, nicméně následně si v médiích opět přečetl, o čem se jednalo. Pamatujete? Těchhle jednání se účastnila i paní Kočí. Třeba svou štěnici odkládala jen, když šla spát, co my víme? A třeba vůbec nevěděla, že je nositelkou štěnic. Třeba hrála agenta proti panu Bártovi, vědomě, nevědomky, třeba ona ne. Můžeme se jen domýšlet.

Otázkou je, proč bychom se měli domýšlet to, že paní Kočí se stala agentem proti VV z donucení. A proč ne? Vzhledem k tomu, že na kontě jejího otce přistálo pár desítek milionů ze zakázek, na které by mohlo být poukazováno, pokud VV budou i nadále stejně akční, jako v poslední době. Mohlo jí záležet na tom, aby jednak pan Bárta nevěděl, že i ona je v jistém slova smyslu díky těmto zakázkám na stejné lodi s panem Kalouskem.

Zatímco veřejnost si hlavu láme nad tím, jak pan Bárta mohl důvěřovat zrovna jí, pan Bárta si asi láme hlavu nad tím, jestli se do jeho blízkosti vetřela z pověření Kalouskovy kliky, nebo díky své potřebě realizovat se v politice kdekoliv, třeba i ve straně VV. A společně s panem Bártou můžeme jen hádat, jestli následující události se strhly proto, že na ni dosáhla Kalouskova klika díky zakázkám pro jejího otce, nebo ona sama chce chránit tyto zakázky před Bártovou a Johnovou mánií poukazovat na to, co veřejnost dosud jen tušila.

Snad nebyla tak naivní, aby si myslela, že jiná politická strana zahodí své pořadníky na funkce a vykopne ji do pozice stejné, jako ji vykopl pan Bárta, případně vyšší, tedy že ji nasadí na kandidátku do europarlamentu, když i pan Topolánek i pan Paroubek mají problémy podobné trafiky získat, přestože se o prosperitu a slávu své politické strany de facto skutečně zasloužili.

Chtěla bych to vědět hned, ale budu si muset počkat, než se dozvím z věcí příštích, jestli paní Kočí sehrála roli agentky, dvojí agentky nebo slepice. Už teď ale slyším, jak se pan Bárta sám sobě sarkasticky směje, když se dozví, že ho třeba doběhla slepice, nebo že mouřenín Kočí splnila úkol.

Ale v skrytu duše si přeji, aby než on bude doběhnut kýmkoliv a strana VV odstrčena z české vysoké politiky, aby on i strana VV svou činností poodkryli, ne-li zcela rozkryli ty vazby, které napomáhají udržovat tunely státními zakázkami a které posunují ČR v žebříčku korupce na stále vyšší místo.

Bohužel zatím vždy čeští vysocí politici, kteří s drobnou ostudou odcházeli od válu, posměšně vzkazovali, že vlak je rozjet a nelze jej zastavit. Tentokrát by se tahle klauzule hodila i pro odchod pana Bárty z politiky. On ale nic takového neříká. Tak nevím. Je vlak rozjet? Odchází? Neodchází?

Pro mne je nyní nastrkování fotek paní Kočí do médií odvádění pozornosti čtenáře jinam, než by měla být a mnohdy je upřena. A takhle budu brát každou další zvěst o tom, co kde paní Kočí ve spolupráci s panem Humlem objevila, kam se ukryla a kde se jí zdálo, že ji kdo a proč sleduje. Jestli někdo z vás, co tohle čtete, můžete, uklidněte ji – lidi sledují něco úplně jiného a kauzy, kroky i slova úplně jiných politiků.

Ona pro veřejnost sehrála roli agentky, mouřenína, nebo slepice, každopádně zrádkyně toho, kdo jí dal možnost vstoupit do vysoké politiky, proto, aby mohla přijmout nabídku z vysoké politiky poněkud neefektně vyfičet.

Zdroj informací, o kterých se zmiňuji v souvislosti se zakázkou pro firmu otce paní Kočí: http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/193798.aspx 

Zdroj informací o tom, jaká byla role paní Kočí, který dokládá i nahrávku s jejím vlastním vyjádřením k věci: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/poslankyne-koci-na-nahravce-jde-o-puc-pripraveny-spolu-s-ods_198988.html

Z diskuze pod článkem po zveřejnění dopoledne 13.4.2011 na blog.idnes.cz:

Firem s jménem SKILL je celkem 6. Takový zajímavý řetězec. I z toho si už lze leccos dovodit.

48172316, 48039039, 29239648, 27752500, 27610811, 25609360

Obrázek je převzat z lidovky.cz