Reklama
 
Blog | Jana Šimonová

Zachraňte Ivetu Bartošovou

Iveta Bartošová, kdysi polovička nadějné dvojice s Petrem Sepéšim zazářila s Petrem, svou tehdejší láskou v hitu Knoflíky lásky. Později s matadorem na popové a showbusinessové scéně Ladislavem Štaidlem povila syna. Zpívala v osmi muzikálech. Jen z toho mohla žít blaze až do smrti.

 

Bohužel Iveta zřejmě díky své manipulovatelnosti nejen nežije blaze, ale blíží se své smrti stále rychleji, tak rychle a neodvratně a v tak zuboženém stavu, že se člověku chce vyzvat strážné anděly a zázraky „Zachraňte Ivetu Bartošovou“. Strážní andělé Ivety Bartošové už ale asi umdleli a zázraky už se asi všechny vyplýtvaly. Kdo nebo co by tedy mohlo Ivetu Bartošovou spasit? Asi jedině léčení a zodpovědná péče někoho, kdo na ní nemíní parazitovat.

To, co Ivetu Bartošovou ničí, to je totiž právě „péče“ parazitů, kteří evidentně nejen udržují tristní stav Ivety, ale také k němu vydatně přispívají. Neviňme bulvár, média, či paparazzi, že zveřejňují nedůstojné fotky a opisují nedůstojné situace, do kterých Ivetu znovu a znovu zatahují její „ochránci“, „životní partneři“ a podobně se titulující individua dost pochybných lidských kvalit. Bulvární média na Ivetě vydělávají proto, že my, kteří je jinak ignorujeme, právě o osudu Ivety si ochotně přijdeme něco nového, či spíše staronového přečíst, či poslechnout. Tato média živí a popichuje k akci náš zájem o Ivetiny příběhy.

Reklama

Ten, kdo skutečně na Ivetě parazituje, to je ten, kdo žije v jejím domě za její peníze, kdo udržuje její apetit k alkoholu, kdo ji vodí čelem ke kameramanovi bulvárního tisku a kdo veřejně komentuje Ivetin pohyb, cestování, chování a stav, dokonce zdravotní stav. Ten nejspíše za takovou „péči“ shrábne honorář a zároveň zatíná dravčí drápy do téměř jisté mrtvoly Ivetiny lidské důstojnosti.

Iveta je zkrátka obětí určitého typu kšeftování s bílým masem. Není sama, není první, není poslední. Podle revue.idnes.cz řekl Pavel Novotný o Ivetě: „Poptávka po ní je neskutečná, články o ní si otvírají i lidi, kteří bulvár nečtou. Pak jdou hranice stranou a budeme na ní parazitovat až do konce a ještě půl roku po něm. Je to tvrdé a morálně špatné, ale tak to je.“

Tato slova jsou krutou pravdou. Plivnout za ně směrem k Novotnému a bulvárním médiím vůbec je na stejné úrovni jako starověké zabíjení poslů špatných zpráv. Příčina, čili tento zvrácený obchod s bílým masem, které se cítí být opěvovanými umělci, sportovci, zpěváky a podobně, se neodstraní ani odstraněním Novotného, ani bulvárních médií. To jsou jen supové, slétající se na mrtvoly, které zabil úplně jiný predátor.

Proto, když volám „Zachraňte Ivetu Bartošovou“, je to jako bych volala „Odstraňte její falešné ochránce a parazity na jejím jménu a finančních možnostech“, což je ale evidentně neřešitelný úkol. Proto se záchrana Ivety Bartošové odkládá na blíže neurčené datum, respektive nenastane nikdy. Není nikdo, kdo by si to skutečně a upřímně přál a měl páky na Ivetině záchraně zapracovat. Ona sama nejen nemá sil, ale už si snad ani nic nepřeje, jen opakuje, co si přejí vrazi jejího sebevědomí, samostatnosti a lidské důstojnosti.

Obrázek v perexu – popisek: Iveta Bartošová

Obrázek v perexu – zdroj: Michaela Feuereislová,  novinky.cz