Reklama
 
Blog | Jana Šimonová

Kde jsou hranice vkusu Václava Klause mladšího?

Ví to někdo? Reaguji tak na jeho mail, v němž se školácky posmíval Schwarzenbergovi za jeho pěveckou dovednost, za kterou by na základce určitě propadl ze zpěvu či hudební výchovy. Václav Klaus mladší bohužel neustále v médiích rozmazává důkaz pokleslosti svého chování, tedy onen mail, a přibaluje další důkazy, že je nejen neschopen uznat svoji chybu, naopak ji hájí, ale navíc je neschopen zachovat se tak, jak by měl umět ředitel čehokoliv, natožpak výchovného a vzdělávacího zařízení, nota bene kvalit PORGu.

 

Kdyby Václav Klaus mladší raději namísto klávesy Enter stiskl klávesu Delete, nacházející se na klávesnici má hned vedle, udělal by lépe a měl by o starost méně. Když už se přece jen stalo to, co se stalo, pak omluva a dlouhé mlčení by byla daleko lepší, než skákání a rozmazávání nevkusného výplodu za ochotné pomoci médií a den ode dne do větší šíře a zápachu.

Myslím, že rada rodičům „řezat, řezat a řezat“ přichází pozdě, kdy už stejně nemají dost sil nejen fyzických, ale bohužel ani psychických, aby pochopili, co se ve slušné společnosti nedělá, neboť to daleko přesahuje hranice veřejného vkusu.

Vkus rodiny Klausů, zdá se, hraničí mimo pásmo, pro běžné lidi přípustné. Klausovi hrají poměrně daleko za čárou. Proto i známý klip s ukradeným perem vlastně byl jen lehký a omluvitelný přešlap, ale jak se skutečně hraje v off side, to nám předvádí Václav Klaus mladší, jablko, vesele a s humbukem se kutálející od stromu.

Reklama

Kde asi leží hranice vkusu Václava Klause mladšího? A kdy mu dojde, že si svým startujícím mailem kopl nejen do prezidentského kandidáta Schwarzenberga, ale i do médií – a to teprve se neodpouští. U Schwarzenberga může narazit na velkorysost, ale u médií může akorát tak narazit. A to oboje se mu právě podařilo. To třetí, pochopit, že je čas raději mlčet, to se mu ještě nepodařilo, ale jistě se rychle a rád učí.

Obrázek v perexu – popisek: Václav Klaus mladší, ředitel PORG

Obrázek v perexu – autor: Miroslav Kucej, denik.cz